Friday, September 24, 2010

Koduleht

Minu koduleht on ühest koeratõust, mis mulle meeldib.
Koduleht asub aadressil www.hot.ee/signeseli

Kuidas valmis? 
Haridustehnoloogia teises loengs hakkasime tegema päris oma kodulehte. Kõik tundus keeruline ja seda see ka oli. Kuidagi ei tahtnud välja tulla. Aluspõhjaks võtsime varem koostatud veebilehe lähtekoodi (avatud veebileht view->open source), mille vajalikud osad asendasime enda tekstiga.
Peale igasuguseid raskusi ja peamurdmist näitas validaator siiski lõpuks rohelist kirja "Passed", st. et mu ise tehtud koduleht vastab standarditele. K.Kikkas (2009): "Standardi mõte on tagada, et kõik lugemissüsteemid saaksid veebi pandud infost ühtmoodi aru – olgu siis tegu erinevate operatsioonisüsteemide, veebilehitsejate või lugemisseadmetega. Üks esimesi kasutajagruppe, kes ebastandardsete lahenduste tõttu kannatab, on nägemispuudega (eriti raske puudega ehk pimedad) inimesed, kes kasutavad veebile ligipääsuks ekraanilugemissüsteeme. Vigaselt tehtud veeb aga jääb sageli pimedale lugejale kättesaamatuks."

Allikas: K.Kikkas, 2009. Haridustehnoloogia ja erivajadustega inimesed/Ligipääsetav internet. http://beta.wikiversity.org/wiki/Haridustehnoloogia_ja_erivajadustega_inimesed/Ligip%C3%A4%C3%A4setav_Internet


Miks just selline teema?
Sest juba välimuselt on see koeratõug eriline, silmapaistev. Kunagi ehk võib mõelda omale ka sellise lemmiklooma võtmise peale, sel juhul on hea juba varem tema kohta midagi teada.

2 comments:

  1. Jah, tore põhjendus, seega peaksite veel jälgima antud koeratõuga seotud teemasid ja oma kodulehele neid koguma, näiteks haigused, koerakasvatamise tingimused jne. Tore on omale võtta sõber, aga kas ka alati mõeldakse kohustustest, mis sellega võetakse! Ül.2 on väga seotud ül.5, kust saate veel lisainfot, miks ül.2 teie kui tulevase spetsialisti jaoks oluline on. Ma ei hakka rääkima siin Euroopa Liidu direktiividest, et igal inimesel peaks olema 21.saj.-l oma e-portfoolio.

    ReplyDelete
  2. NB! Internetipõhised allikad peaksid ka olema lingitavad. Palun järgige viitamise nõudeid!

    ReplyDelete